10 redenen om WordPress te gebruiken voor uw website

De 10 belangrijke redenen voor WordPress te kiezen.

 

1. WordPress is eenvoudig te installeren, te beheren en bij te werken. Als je een email kan verzenden, Microsoft Word kan gebruiken of een Facebook-account kan opzetten, kan je met WordPress werken. Als je het op een normale manier gebruikt is er geen risico dat er iets misloop met de structuur of het ontwerp. Het is ideaal voor gebruikers zonder technische kennis.

2. Het is mogelijk om meerdere gebruikers aan te maken, zo kunnen collega’s of medewerkers  bijdragen aan de website. Je kan de site beheren van om het even welke plaats, wat betekent dat je vanaf overal kan werken.

3. WordPress is een platform voor zowel een blog als een website. Het klopt dat WordPress gestart is als een blog systeem, maar dat is lang geleden. Het is nu een volwaardig web content management systeem geworden. Dat betekent dat je WordPress kan gebruiken om je volledige website en niet alleen je blog te beheren. Natuurlijk kan je WordPress ook gebruiken, als je enkel wil bloggen, .

4. Via plugins kan je extra functies aan je website toevoegen zonder dat daar extra ontwikkeling voor nodig is. Als je een extra functionaliteit nodig hebt op je website, is er meestal altijd een plugin ter beschikking. Het systeem werd gelanceerd om te worden uitgebreid en dat is precies wat programmeurs over de hele wereld hebben gedaan. Er zijn tegenwoordig duizenden plugins beschikbaar. Dus als je een contactformulier of een e-commerce systeem nodig hebt, kan je dat via een plugin realiseren.

5. WordPress site is geschikt voor het optimaliseren van de zoekresultatenen zorgt automatisch voor oplossen van een hoop SEO criteria.

6. Aangezien het eenvoudig te gebruiken is en dat er uitgebreide documentatie ter beschikking is, is WordPress het meest populaire web publishing systeem. Ongeveer 20% van alle websites draait op WordPress.

7. Onze  eigen WordPress thema’s zijn responsive, dwz geoptimaliseerd voor mobiele toestellen . Als je ervan uitgaat dat je gebruikers je website enkel met een computer bezoeken, heb je het mis.  Het mobiel surfen is steeds meer aan het uitbreiden. Als je website er niet goed werkt op een smartphone of op een tablet bestaat de kans dat de bezoekers afhaken.

8. WordPress is open source. In tegenstelling tot andere platformen is het vrij van commerciële restricties en beperkingen. Dat betekent dat je het systeem kan gebruiken en zelf kiezen waar je je website wil hosten.

9. Voor sommige bedrijven, kan een blog overbodig lijken. Maar je door het opzetten van een  “Nieuws” of “Blogpagina los van de startpagina kan je up to date bijgewerkte inhoud weergeven. U kan de berichten delen met klanten op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest, etc. door het activeren van Publicize” in je bericht instellingen.

10. Zoals op alle systemen zorgen eenvoudige veiligheidsmaatregelen ervoor dat een website veilig is. Door het nemen van die eenvoudige maatregelen kan je op een veilige manier je WordPress website opzetten.

Lees hier alles over de mogelijkheden van WordPress