Introductie WordPress 4.0

Deze maand is WordPress 4.0 uitgekomen, we bekijken de verbeteringen en filteren de belangrijkste.

Taalkeuze Installatie

Naar schatting zijn 29% van de blogs die door WordPress.com gehost worden, geschreven in een andere taal dan Engels.  Via de nieuwe taalkeuze bij de installatie ga je je WordPress site of blog vanaf nu in je eigen taal kunnen opzetten.
Infinite WP is trouwens een handige tool als je verschillende WordPress sites moet updaten.

 

Mediabibliotheek

De Media Bibliotheek heeft nu standaard een rasterweergave. Dit is geen baanbrekende feature maar het geeft een glimp van wat er gaat komen op het vlak van de UI (gebruikersinterface) in de toekomst. Hoewel het een kleine verandering is, geeft het toch een beter overzicht van uw mediabestanden. Standaard krijg je een reeks van 20 beelden per lijst.

 

 

Verbeterde content editor

De  editor is een stuk aangenamer om mee te werken, je ziet precies wat je gaat krijgen. Zodra je een URL hebt ingevoerd, wordt de video geladen en kan je hem in de editor bekijken en afspelen.  Het werkt bovendien met alle diensten die je zou verwachten zoals Youtube, Vimeo, Twitter, Hulu en Flickr.

Schrijven wordt eenvoudiger via de nieuwe editor die zich automatisch aanpast aan uw inhoud, bovendien blijven de opmaak gereedschappen doorlopend beschikbaar.

 

Visuele plug-in directory

Het nieuwe plugin overzicht van WordPress 4.0 maakt het makkelijker om de juiste keuze te maken uit de ruim 30000 beschikbare plugins. Je krijgt vanaf nu logo’s en korte samenvattingen te zien, en je kan meteen de FAQ, notities en reviews bekijken. Daarvoor werd je doorgestuurd naar de plug-in website.

 

 

Waarom updaten?

1. Om functies te verbeteren. Met de nieuwe functies wordt WordPress gemakkelijker te gebruiken. Wacht niet langer dan twee of drie versies om te updaten. Het kan schadelijk zijn voor uw site, en het wordt dan moeilijk om de nieuwe functies nog te volgen.

2. Veiligheid. Nieuwe beveiligingsfuncties voorkomen dat u bezoek krijgt van hackers op uw website. Dat kan uw site schaden en leiden tot het verlies van uw positie in de zoekresultaten.

3. Om bugs te herstellen. Nieuwe updates kunnen bugs in functionaliteiten van uw site herstellen. Dus als er iets niet goed werkt, kunnen updates de oplossing bieden.