BAKERMEN

Rebranding en web design

Bakermen is een strategisch marketingbureau uit Antwerpen.  De oorspronkelijke vraag van deze klant was om een nieuwe website te bouwen met een originele navigatie -en web design. Vanuit die briefing is de vraag gegroeid om het logo en huisstijl ontwerp mee in de scope te integreren.

Orgineel web design op maat

Met de nood om een nieuwe site te lanceren kwam de vraag om ook het bestaande logo en de bijhorende huisstijl te herbedenken. Het originele logo van Bakermen, een illustratie van een gangster hoed werd vervangen door de hoed in het woordmerk te gaan verwerken.

Het nieuwe logo is dan geen revolutie maar een subtiele evolutie waarbij we de herkenbaarheid behouden. De frisse blauwe tint in het ontwerp aangevuld met leuke grafische elementen zorgt voor een moderne huisstijl.

Orgineel web design op maat

Vanuit de briefing om de website op een originele manier te gaan bouwen zijn we op zoek gegaan naar een juist creatief concept in lijn met de nieuwe branding. Het idee was om met een tijdlijn te gaan werken waarbij de bezoeker van de nieuwe website in stappen tot een helder inzicht komt.

Om in de sfeer van Bakermen weer te geven hebben we gekozen om met illustraties te werken die refereert naar de stijl van de jaren 1960. De combinatie van de navigatie met de originele illustraties en de nieuwe huisstijl maakt dat dit een succesvol project werd.