Scope

# logo and corporate identity

# brand guidelines

# website

# social media

branding & web design --- 2021

l'agence

L'Agence, een vastgoedkantoor in Antwerpen, heeft ons de opdracht gegeven een logo en huisstijl te ontwerpen. Het nieuwe kantoor bevindt zich in Mortsel en is opgericht door Marie-Aline Vaes.

Op basis van de doelgroep, doelstellingen en geïnspireerd door de architectuur van het gebouw waar L'Agence zich gaat vestigen, zijn we op zoek gegaan naar een stijl die daar het beste bij aansluit.

Het bronzen kleurenpallet en het gestileerde lettertype zorgen voor een aparte en tijdloos ontwerp. Voor het beeldmerk werd inspiratie gezocht in het raamwerk van het gebouw waarin we de letters hebben verwerkt.

Het logo kan met of zonder beeldmerk en slagzin gebruikt worden, voor ons mag de huisstijl zich gedragen naargelang de drager (responsive) en de doelstellingen van de communicatie.

branding-mortsel_1

Bij het grafisch ontwerp is rekening gehouden met de plannen van architectenbureau Verhamme + De Vel Architecten, zie 3D render onder. Het logo past zich aan aan de omgeving, in het voorbeeld kan het verticaal (portret formaat) weergegeven worden voor een duidelijke zichtbaarheid.

Het beeldmerk, of icon van het logo is geïnspireerd op glaswerk, de letters zijn er op een abstracte manier in verwerkt. De kleurvlakken kunnen worden gebruikt als grafisch element en kunnen door verschillende materialen te gebruiken in de verf gezet worden. De nieuwe branding kan consistent worden toegepast aan de hand van de guidelines.

branding-mortsel_8
branding-mortsel_2
Dots
branding-mortsel_9
branding-mortsel_3
branding-mortsel_4
branding-mortsel_5
branding-mortsel_10
branding-mortsel_6
branding-mortsel_7
branding-mortsel_11