ENGINEERS EUROPE

Rebranding, Europese ingenieurs federatie

Engineers Europe is de vereniging van nationale beroepsorganisaties die die de Europese landen vertegenwoordigen. Het werd opgericht in 1951 en wil de erkenning, mobiliteit en belangen van het Europese ingenieursberoep promoten.

Rebranding, nieuwe naam, nieuw logo

Als Europese overkoepelende ingenieursfederatie in Brussel, wilde de federatie zich vanaf september 2018 anders gaan positioneren. De naam “FEANI” die in 1951 ontstond doet immers bij de individuele ingenieurs niet onmiddellijk een belletje rinkelen.

Om beter herkend te worden door de zowat 6 miljoen ingenieurs in Europa is de naam veranderd naar 'Engineers Europe'. Via een pitch is Designaid gevraagd om een aantal voorstellen voor te bereiden. We zijn heel trots dat één van onze voorstellen unaniem is goedgekeurd.

Logo guidelines

Het aanleveren van een nieuw logo gaat gepaard met een handleiding, ook wel brand guidelines genoemd. Daarin worden alle specificaties van het logo meegegeven zoals kleurcodes, gebruik van het logo, lettertypes etc.

De klant ontvangt daarnaast een pakket met het logo in verschillende formaten en extensies om zo vlot te kunnen implementeren doorheen alle communicatie kanalen.