Scope

# web design

# app design

# frontend, html & css

# drupal development

ux design, applicatie --- 2020

europa bij ons

Het communicatie team van de provincie Antwerpen heeft ons aangeschreven voor het hertekenen van de bestaande web applicatie 'Europa bij ons'.

Via deze app kan je ontdekken wat Europa allemaal doet in de provincie Antwerpen. Op de interactieve kaart zie je snel welke projecten er zijn in de verschillende gemeentes.

De app werd opnieuw ontworpen met het oog op een gebruiksvriendelijke beleving. De layout werd door een minimalistisch design opgefrist. We hebben voor een eenvoudige maar heldere navigatie gekozen ondersteund door moderne icons.

app design antwerpen
app design antwerpen

app design

Voor het nieuwe grafisch ontwerp, zijn we vanaf het begin gaan kijken hoe het design zich gedraagt op mobiele toepassingen. De manier waarop het menu uitklapt en de grootte van de buttons zijn cruciaal voor een aangename gebruikservaring.

De app is een interactieve kaart die via een zoekopdracht in het menu een aantal resultaten weergeeft. Via het menu kan je als bezoeker de locatie ingeven en er bepaalde criteria, zoals een thema of een programma aan koppelen.

De informatie wordt weergegeven via een overlay die de details van de projecten weergeeft via de nodige teksten en het bijhorende foto -en videomateriaal.

development

Na het design van de app, het grafisch ontwerp, komt de ontwikkeling. Het ontwerp wordt in html en css omgezet, waarbij we de nodige animaties en subtiele functies kunnen toepassen. Een voorbeeld daarvan is de dynamische manier die het menu en de zoekcriteria laten verschijnen.

De app wordt beheert via een cms systeem waarbij het communicatie team van de Provincie Antwerpen op een eenvoudige manier nieuwe projecten kan toevoegen.
Dit cms systeem werd in Drupal opgezet zodat het op een gebruiksvriendelijke manier beheerd kan worden.

bezoek de website

like what you see?

Wil je graag bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de
evolutie van uw eigen communicatie?

Boek dan hier een vrijblijvende call of een meeting in
ons kantoor in Antwerpen.

kantoor