WordPress tip: content delen via social media

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken, het is dé manier van online communiceren geworden.

Het is dan ook zeer interessant om social media te gebruiken om content te delen en zo uw website te promoten. Het delen van content via social media zorgt ervoor dat het verkeer op je website gaat stijgen. Dit komt doordat bezoekers ook via andere websites binnenkomen, door bijvoorbeeld een post op Facebook of Twitter.  Het is daarom interessant om zelf actief te worden op verschillende social media, zodat je op meerdere manieren bezoekers en potentiële klanten kan bereiken.

Hier enkele voorbeelden van social media.

WordPress biedt ook heel wat handige plugins om content te delen. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld, door op een share-button te klikken, een pagina of bericht delen op hun pagina van een sociaal netwerk, en zo hun vrienden en volgers ervan op de hoogte brengen. Als die vrienden dat op hun beurt dan ook nog eens gaan delen kan er een lawine-effect ontstaan waardoor het aantal bezoekers van je website exponentieel stijgt.

Hieronder enkele voorbeelden van WordPress plugins voor social media buttons.

Sociable
Sociable is een plugin waarmee je zeer gemakkelijk bijna alle sociale media-buttons aan je website kunt toevoegen. Je krijgt de keuze om de klassieke buttons te plaatsen of een balk die met de bezoeker meescrollt (de Sociable Skyscraper). De plugin werkt met bijna elk thema en is zeer gemakkelijk in gebruik.

AddThis
Een handige plugin om social media buttons toe te voegen aan je WordPress website waarbij je alle controle hebt over welke buttons je wel en niet wil tonen. Je kan ook een AddThis-account aanmaken en koppelen waardoor je ook statistieken te zien krijgt over wie je berichten deelt, liked en tweet.

Je hebt ook plugins die automatisch berichten plaatsen op social media. Als je bijvoorbeeld elke dag of week je blog aanvult met een nieuw artikel en dit ook telkens handmatig op je social media accounts wil plaatsen kan dat tijdrovend zijn. NextScripts is een plugin die je daarbij kan helpen door die artikels automatisch ook op je social media te plaatsen. Je krijgt bij deze plugin ook nog meer mogelijkheden ter beschikking. Zo kan je bijvoorbeeld per bericht bepalen naar welk social media account het gestuurd moet worden.

Tot slot heb je ook plugins waarmee je in de andere richting kan werken, zodat je dus de inhoud van je social media accounts op je WordPress website toont. Een voorbeeld van zo’n plugin is WP Social StreamDeze plugin verzamelt de berichten van je social media accounts en geeft deze weer op een mooie manier. Momenteel zijn er 15 social media websites die de plugin ondersteunen.