Cases / Teamleader

Teamleader

#rebranding
logo ontwerp mockup

Teamleader is een Belgisch bedrijf dat in 2012 opgericht werd door CEO Jeroen De Wit, met co-founders Willem Delbare en Mathias De Loore.

Ze maken de administratie van zelfstandigen en KMO’s eenvoudiger door verschillende administratieve functies aan te bieden in één gebruiksvriendelijke tool.

Ondertussen heeft Teamleader filialen in verschillende Europese steden. Designaid werd gevraagd om samen met enkele medewerkers van Teamleader een nieuwe huisstijl uit te werken.

logo ontwerp

In 2015 kregen wij de vraag om in samenwerking met Alison Agresti (strategie Teamleader) en Justine Harcourt (copywriter Teamleader) aan de rebranding van Teamleader te werken. Onder leiding van Julien Merlin en samen met Matthijs Janssens startten we met het uitwerken van de visuele concepten op basis van de strategische oefening.

Een origami-concept vloeide hieruit voort en werd de basis voor een spontaan logo in lijn met de identiteit van de onderneming.

De vorm van het logo-ontwerp is een heel herkenbaar origami-figuurtje dat op een creatieve manier ingezet kan worden voor verschillende toepassingen. Denk aan een app-icoon, briefpapier, visitekaartjes, etc.